weather
20°
ANASAYFA Sivil Toplum İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ten deprem bölgesindeki sanatçılara destek

İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ten deprem bölgesindeki sanatçılara destek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Mercedes-Benz Türk işbirliğinde başlatılan SaDe (Sanatçı Destek Fonu) ikinci dönemi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen genç sanatçıların yeni eser üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
yazar
İdeal Haber
Editör
33
GÖSTERİM
İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ten deprem bölgesindeki sanatçılara destek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Mercedes-Benz Türk işbirliğinde başlatılan SaDe (Sanatçı Destek Fonu) ikinci dönemi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen genç sanatçıların yeni eser üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Başvurular için son tarih 10 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

Kültür ve sanatın farklı alanlarını destekleyen Mercedes-Benz Türk’ün girişimi olan SaDe, bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 30 yaşını aşmamış sanatçılara yönelik bir çağrı yapacak. Tasarı aşamasındaki sanat projeleriyle yapılacak başvurular arasından seçilecek beş projeye, her birine 5.000’er avro katkı sağlanacak. Ayrıca, genç sanatçılara projelerini geliştirebilmeleri için alanında uzman mentorlarla çalışma imkânı da sunulacak. Sanatçılar, projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür-sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle de bir araya getirilecek.

Başvurular, görsel sanatlar alanında (resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri) bir proje sunumuyla gerçekleştirilebilecek. Değerlendirme sürecini sanatçı ve akademisyenler Şive Neşe Baydar, Burçak Bingöl, Sinem Dişli, Erkan Özgen ve Evrim Kavcar üstlenecek. Başvuruların 10 Mayıs Cuma günü saat 17.00’ye kadar kabul edileceği belirtildi.

 

Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lüksemburg’da 4 günlük eğitim fırsatı

Lüksemburg’da 4 günlük eğitim fırsatı