weather
20°
ANASAYFA İlan ve Duyurular TÜBİTAK UZAY'ın yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 1. yılını kutluyor!

TÜBİTAK UZAY'ın yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 1. yılını kutluyor!

TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yetkinliğini bir kez daha kanıtlayan yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, uzaydaki 1. yılını başarıyla tamamladı.
yazar
İdeal Haber
Editör
37
GÖSTERİM
TÜBİTAK UZAY'ın yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 1. yılını kutluyor!

 

TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yetkinliğini bir kez daha kanıtlayan yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, uzaydaki 1. yılını başarıyla tamamladı. Tasarım, üretim ve testlerin Türkiye'de geliştirilen İMECE Uydusu, 15 Nisan 2023 tarihinde Vandenberg Üssü'nden başarılı bir fırlatma işlemiyle yörüngeye alınmıştı.

İMECE Uydusu, Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamlesinin bir ürünü olarak öne çıkıyor. Uyduda yerli olarak geliştirilen birçok önemli ekipman bulunuyor. Bunlar arasında uçuş bilgisayarı, yüksek çözünürlüklü elektro-optik uydu kamerası, haberleşme ekipmanları, veri sıkıştırma ve kayıt formatlama ekipmanı, güç alt sistemi, tepki tekeri, güneş algılayıcı, yıldız izler ve küresel konumlandırma sistemi alıcısı gibi birçok kritik parça yer alıyor.

İMECE Uydusu, Türkiye'nin uzay tarihine önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda ülkenin uzay teknolojilerindeki ilerlemesini de gözler önüne seriyor. TÜBİTAK UZAY, İMECE Uydusu'nun başarılı bir şekilde görevini sürdürmesi için gerekli tüm destek ve çalışmaları sürdürmekte.

#İMECE

İMECE Uydusu'nun 1. yıl dönümü, Türkiye'nin uzaydaki başarılarını ve yerli teknolojiye verdiği önemi bir kez daha vurguluyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması 6. Dönem başvuruları başladı

Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması 6. Dönem başvuruları başladı