weather
11°
ANASAYFA Sivil Toplum EduHack Düşünce Maratonu katılımcılarını bekliyor

EduHack Düşünce Maratonu katılımcılarını bekliyor

Eğitim sektöründeki zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmek üzere Hackathon etkinliği düzenleniyor.
yazar
İdeal Haber
Editör
43
GÖSTERİM
EduHack Düşünce Maratonu katılımcılarını bekliyor

Eğitim sektöründeki zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmek üzere Hackathon etkinliği düzenleniyor.

EduHack adı verilen bu program, mültecileri, göçmenleri ve Türk ev sahibi toplumun üyelerini bir araya getirerek eğitimle ilgili zorluklara yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi hedefliyor. Etkinlik, birkaç gün süren yoğun bir çalışma maratonuna ev sahipliği yapacak.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin belirli koşulları yerine getirmesi gerekiyor. Bir ekip olarak kayıt olunması gereken etkinlikte, ekipler 3 ila 7 kişiden oluşmalı. Ayrıca, her bir ekip üyesinin mülteci, göçmen veya çift vatandaş olması gerekiyor. Katılımcılarından Hackathon etkinliği süresince üç gün aktif bir şekilde çalışmayı da taahhüt etmeleri de bekleniyor.

Eğitim sektöründeki belirli zorlukları ele alacak olan ekipler, farklı kategorilerdeki sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirecekler. Bu kapsamda, eğitime erişim, eğitimde eşitlik, öğrenme kalitesi, öğretmen destek ve mesleki gelişim gibi konular ele alınacak.

Etkinlik, katılımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. Bunlar arasında farklı becerilere sahip insanlarla işbirliği yapma, yeni kavram ve fikirleri öğrenme, disiplinlerarası bir ortamda bulunma, dijital teknoloji becerilerini geliştirme ve girişimcilikle ilgilenen uzmanlarla bağlantı kurma gibi imkanlar bulunuyor.

Kazanan takıma ise çeşitli ödüller verilecek. Her üye birer tablet kazanacak ve bir yıl boyunca IOM ve Teknopark'tan iş geliştirme desteği alacaklar. Ayrıca, geliştirilen fikirlerin potansiyel ortaklara ve yatırımcılara sunulacağı bir sunum fırsatı da sunulacak.

Hackathon, 7-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleşecek.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BTK Akademi Angular ile Web Uygulama Geliştirme Atölyesi

BTK Akademi Angular ile Web Uygulama Geliştirme Atölyesi