weather
15°
ANASAYFA Proje ve Hibeler Karşılık Beklemeden İyilik Projesi katılımcılarını arıyor

Karşılık Beklemeden İyilik Projesi katılımcılarını arıyor

Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut Français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisinin ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği iş birliğiyle yürütülen Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında desteklenen "Karşılık Beklemeden İyilik Projesi", masal ve tiyatronun birleşimiyle hayata geçirilecek.
yazar
İdeal Haber
Editör
22
GÖSTERİM
Karşılık Beklemeden İyilik Projesi katılımcılarını arıyor

Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut Français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisinin ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği iş birliğiyle yürütülen Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında desteklenen "Karşılık Beklemeden İyilik Projesi", masal ve tiyatronun birleşimiyle hayata geçirilecek. Proje, profesyonel tiyatro sanatçıları ile tiyatro öğrencilerinin iş birliğiyle, ülkemizdeki deprem bölgesinde yaşanan acı olaylardan sonra insanlara umut ve dayanışma mesajları iletmeyi amaçlıyor.

Bu projenin ana faaliyetleri arasında fiziki ve çevrim içi masal tiyatroları, interaktif tiyatro eğitimleri, tiyatro oyunu yazma ve sergileme yer alacak. Ayrıca, projenin psiko-sosyal destek sağlama hedefiyle de uyumlu olarak, toplumun iyiliğine katkı sağlamak isteyen bireylerin rolünü vurgulamayı amaçlıyor.

Proje, kültür ve sanatın sivil toplumun önemini vurgulayarak toplumsal dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, genç tiyatro öğrencilerine mentorluk ve danışmanlık fırsatları sunarak onların yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek bu proje, sanatın toplumsal dönüşümdeki gücünü göstermek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

  • Tarih: Kasım 2023 ­- Nisan 2024
  • Yer: Çevrim İçi, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman

Proje Sahibi ve Ortağı: Çetin Azer Aras & Ankara Akademi Sanat Derneği

Proje Ekibi: Gonca Gülay Aras, Meryem Özkan
İletişim adresi: [email protected]
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği gönüllülerini arıyor

Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği gönüllülerini arıyor